A hidegburkolat gyártók ma már nem csak beltérre, de kültérre is kínálnak egészen különleges mintákat, textúrákat, melyekkel a teraszon és házunk külső környezetében is harmonikus, otthonos élettereket alakíthatunk ki.

Alfalux Venexia teraszburkolat
Fotó: Alfalux Venexia teraszlapok

Ha egy burkolatot kültérre alkalmazunk a technikai paramétereken, a magas kopásállóságon és persze a magas UV fénnyel és faggyal szembeni ellenálláson van a hangsúly, ám egy igazán harmonikus és meghitt enteriőrt úgy tudunk kialakítani,  ha a kültéri burkolatok is összhangban vannak a lakásban alkalmazott gyönyörű textúrákkal. Szerencsére ez ma már nem okozhat gondot - pláne a most bemutatott szépségekkel…

Tartson velünk és megmutatjuk, mivel burkolható a terasz, és milyen felületek alkalmazhatóak, ha a lakásbelsőhöz hasonlóan otthonossá szeretné tenni a külső tereket is!

Aparici Bohemian pasztell színekkelFotó: Aparici Bohemian kültéri és beltéri burkolat

1. Teremtsen meghitt textilhatást, finom rajzolatú mintákkal!

Az Aparici Bohemian kollekciójával az egész ház összhangba hozható, méghozzá a finom látványt nyújtó szőnyeg- és textil minták izgalmas, pasztell árnyalatú mintázatával. A 60X60 cm - es méret mellett még rengeteg más méretet és formátumot választhat, sőt a padlólap család minden egyes árnyalatához létezik egy kisméretű, hatszögletű dekorcsempe is, így mozaikkal is díszítheti a falakat és padlót egyaránt.

Aparici Bohemia natúr színbenFotó: Aparici Bohemian finom mintázatú csempe

A Bohemian kollekció komplett otthonokhoz is alkalmazható, lehetővé teszi, hogy otthonunkat olyan stílusban rendezzük be, amely kiválóan ötvözi a hagyományos kézműves jegyeket a legmodernebb kivitellel és gyártási technológiával.

A beltéri és kültéri burkolatok antikolt hatásúak, pasztell árnyalatúak, szépen kiemelik a lapok lágy mintázatát. Egyedi felülete még a kültéri 2 cm-es lapokon is megjelenik, amellyel a legkifinomultabb ízlést is kielégíti.

Aparici Bohemian kis hatszögletű lapokkal
Fotó: Aparici Bohemian hatszögletű mozaik

2. Rozsdás és fémes hatás az impozáns loft, indusztriális kortárs terekért - kül- és beltéren is!

Szereted a kopottas, fémes - antik hatást, a rozsdamarta felületek izgalmas textúráját és látványát? Vagy a vizes hatású savmarta textúrák eredetiségét?  Ez esetben az Aparici Metallic látványos, kortárs stílus világát imádni fogod!

Aparici metallic teraszra
Fotó: Aparici Metallic kültéri és beltéri burkolatok

Az Aparici Metallic kollekcióban fali és padló burkolatokat egyaránt találsz, így akár a teljes otthonod fal és padló felületein is tervezhetsz vele. Fémes hatású, természet által ihletett piszkosfehér, rozsdabarna és oxidált zöld színekben bűvöl el ez a csempecsalád, sima és strukturált felületekkel, különböző méretekben és formátumokban kapható lapjai mellett még hatszög alakú dekorokból és a család saját mozaik lapjaiból is válogathatsz a még mozgalmasabb hatás eléréséért - ha nem lenne elég csupán maga az izgalmas fémes textúra.

Az Aparici Metallic kollekció mindhárom árnyalatával izgalmas loft tereket tervezhetünk kül- és beltéren egyaránt, hiszen a padlólap családnak léteznek beltéri lapjai, és 2 cm-es kültéri lapjai is! A burkolatcsalád beltéri lapjait többféle nagy formátumban, míg a kültéri 2 cm-es padlólapjait 19,59x39,19 és 49,75x99,55 cm-es változatban rendelheted meg. 

Aparici MetallicFotó: Aparici Metallic csempe és padlólap

3. Trendi Terazzo - a teraszra is!

Az olaszok stílusérzékét nem kell bemutatnunk, híresek kézműves hagyományaikról és izgalmas szín- és anyagkombinációikról, mellyel a csempék és padlólapok világában is remekelnek. Dizájnjuk egyszerre ötvözi a hagyományos megjelenést, régies harmóniát a legmodernebb technológiával, valamint a modern szín- és forma világgal. Ez tetten érhető számos gyönyörű terazzo típusú hidegburkolat családon, melyek közül most az Alfalux Venexia kollekcióját mutatjuk be.

Alfalux Venexia terrazzo
Fotó: Alfalux Venexia terazzo burkolat

Az olasz kézműves hagyomány ihlette Venexia újraértelmezi, friss dizájn elemekkel és újszerű esztétikai megoldásokkal megbolondítva hozza el nekünk a 2 cm-es burkolatok világába a terazzo stílust! A burkolólapok részletgazdagságukkal, színeivel varázsolja el a szemünket. Az Alfalux a Venexia kollekcióval bátor és izgalmas módon értelmezi újra a nagymama konyhájából és teraszáról ismert terrazzo látványát. Egy innovatív kollekció, melynek érdekes mintái és anyagkombinációi modern és retró környezetbe is tökéletesen beleillenek.

Venexia Alfalux burkolat
Fotó: Alfalux Venexia csempe, padló- és teraszlap

A rendkívül sokoldalú Venexia burkolólapok kül- és beltéren a hagyományos dizájn, a szabálytalan minták és kontrasztos árnyalatok részletgazdag egyensúlyát hozzák el nekünk, hogy bármely kortárs stílusú térbe betervezve időtlen klasszikusként tündökölhessenek.

Alfalux Venexia terrazzo kombináció
Fotó: Alfalux Venexia változatos terazzo lapok

4. Időtlen kortárs klasszikusok nyomában: a mészkő nemes látványával is feldobhatod a külső tereket!

Ügyfeleink egyik nagy kedvence a Mystone Travertino nevű kollekció, amelynek mottója: ’új életet ad a történelemnek. A mottó igazán helytálló, hiszen a travertinnek, avagy az időtlen mészkőnek a varázsát és tartósságát a Marazzi burkolat gyár burkolatainak felületén a legmodernebb és leginnovatívabb technikákkal ötvözi. A kollekciónak vannak kifejezetten teraszra és kültéri járdára szánt 2 cm-es lapjai is!

Mystone traventino kültérre
Fotó: Marazzi Mystone Travertino teraszlap

A múltban kalandozva az ókori rómaiak által Lapis Tiburtinusnak nevezett kő volt koruk egyik kedvenc építőanyaga. A mészkő az a kőfajta, melyet mi Colosseumként, majd sok évszázaddal később a Szent Péter tér oszlopcsarnokának anyagaként is ismertünk. Kompakt anyagösszetételének köszönhetően sokféleképpen elkészíthető, magas kopásállóság és alacsony porozitás jellemezte, aminek köszönhetően vízálló, és időtlen anyagról beszélhetünk.

Marazzi Mystone Traventino
Fotó: Marazzi Mystone Travertino csempe

Ennek az ősi anyagnak az összes előnyős tulajdonságát, köztük a  magas ellenálló képességet egyesítették most a Marazzi Laboratories legújabb, leginnovatívabb gyártási technológiájával. Ez a kombináció adja az új Mystone Travertino greslap erőteljes jellemzőit, mind megjelenését, mind technikai paramétereit illetően, kortárs karaktert kölcsönözve ennek a hagyományos olasz építőanyagnak.

Marazzi Mystone teraszburkolat
Fotó: Marazzi Mystone Travertino teraszlap és padlólap

A modern SublimeSync digitális nyomtatásnak köszönhetően még a részletek és a hibák is precízen visszaadhatóak a csempére és a teraszlapra nyomtatott mintázaton. A digitális nyomat pedig lehetőséget ad mind a fényes, mind pedig a matt struktúra tökéletes kidolgozására. A mészkő felület textúrájában az árnyalat és a struktúra tökéletesen eggyé válik, az antik anyag összes tipikus porozitásának jellemzőit megőrizve.

Marazzi Mystone kőhatású burkolat
Fotó: Marazzi Mystone Travertino csempe

A Marazzi Mystone Travertino kollekció egy úgynevezett StepWise technológiának köszönhetően a felületén kivételes csúszásgátló tulajdonságokkal és kiváló műszaki adottságokkal rendelkezik, miközben mégis puha tapintású felületet érzékelhetünk, amely a legkülönfélébb időjárási viszontagságokat is elviseli, emellett beltéren is ragyogó látványt nyújt.

Marazzi Mystone burkolat
Fotó: Marazzi Mystone Travertino padlólap és mozaik

A család természetes, natúr árnyalatai közül a világos bézs, a világosszürke és a krémszínű (Classico, Navona és Silver) a három új szín, amelyek három különböző textúrával társítva, olyan kőtípusokat reprodukálnak, amelyek megjelenésükben és tapintásukban is különbözőek. Ehhez még hozzájön kétféle dekor (Classic és Botanic) valamint három fajta mozaik (Freccia, Ovale és Chips). Az alaplapok négy féle méretben (90x180, 60x60, 60x120 és 30x60 centiméter) választhatók.

Marazzi Mystone falicsempe
Fotó: Marazzi Mystone Travertino mozaik

Ha kültéri burkolás előtt állsz, és szeretnéd praktikusan, és persze minél szépen kialakítani a kültéri járdát, és a teraszt, akkor fedezze fel élőben is az itt látott sokoldalú kollekciókat, és persze még megannyi mást is!

Várunk szeretettel személyesen Palatinus Fürdőszoba Szalonjaink egyikében, ahol a hatalmas választék mellett kollégáink szakértelmével, tervezőink jó szemével és ízlésével segítjük vásárlásodat!

Felkeltették érdeklődésedet a felsorolt termékek? Szeretnéd őket élőben is megtekinteni? Segítségre van szüksége egy hasonlóan stílusos otthon megvalósításában? Keress minket az alábbi linkre kattintva!

Palatinus Fürdőszobaszalonok 

Megújult üzletlistánkért kattints ide!

Palatinus fürdőszoba logo

www.palatinusfurdoszoba.hu