Frosted Oat Kährs Beyond Retro

Bemutatkozik a svéd Kährs fapadló gyártó háromrétegű fapadlóinak új kollekciója, a Beyond Retro.  Ez a kollekció a Kährs fapadlók többrétegű konstrukciójára kapott szabadalma nyolcvanadik évfordulója apropóján jött létre. Az alkotói szerint a hat nosztalgikus minta felidézi az elmúlt évtizedek, - a 1930-as évektől (Loft White dekor) a 90-es évekig (Frosted Oat dekor) terjedő időszak enteriőrjeinek hangulatát. 

A legnagyobb európai fapadló-gyártó, a svéd Kährs, amelynek kizárólagos forgalmazója hazánkban a Kratochvíl parket profi ( KPP ), több mint 150 éve diktálja a burkolattervezési és technológiai trendeket. Az egyik az első szabadalmai közül a fapadlók többrétegű kialakítása  volt, ami forradalminak számított a fából készült padlók fejlesztése szempontjából. A klasszikus tömörfával ellentétben a többrétegű padlók forma- és mérettartóbbak a hőmérséklet és a páratartalom változásával szemben, ami lehetővé teszi az úsztatott fektetést éppúgy, mint a padlófűtésre való burkolást. A többrétegű padlók környezetkímélőbb alternatívát jelentenek a tömör padlókkal szemben, ha a faforrások használatáról és az ökológiai lábnyomról van szó, mivel a többrétegű padlók vékony farétegekből készülnek, ami lehetővé teszi a faforrások hatékonyabb felhasználását. A tömör padlók vastagabb fa deszkákat igényelnek, ami nagyobb mennyiségű fa kivágását követeli meg. 

A Kährs a technológiai szabadalom évfordulóját dizájn tekintetében az új Kährs Beyond Retro kollekcióval ünnepli, natúr, nyugodt mintákkal, amelyek a jelen és akár az elmúlt évtizedek enteriőrjeibe is szépen beilleszthetők. „Az új kollekciónak két jelentős előnye is van. Az első egyértelműen az ultramatt lakkozású felület, amit ma a legszebb felületnek tartok. Ugyanis ez lehetővé teszi, hogy a fa szépsége jobban kitűnjön. Nem nyomja el azt, ellentétben a szatén és fényes lakkokkal, amelyek a modern, jól megvilágított belső terekben a tükröződés miatt befolyásolhatják a padló látványát. Az emberek olajozottnak látszó matt felületet szeretnének, ugyanakkor senki sem akarja azt az időigényes ápolást, amit egy olajozott padló igényel. Az ultramatt lakk nem igényel ilyen jellegű karbantartást, miközben látszatra tökéletesen olajozottnak tűnik." magyarázza Benkő Gábor, a Kratochvíl parket profi regionális értékesítési vezetője.

„A második előny a panel méret variálhatósága, minden minta 1-lamellában, azaz klasszikus kétméteres táblában (2000 x 187 x 15 mm) szerepel a kínálatban, ugyanakkor 3-lamellában (2423 x 200 x 15 mm), azaz nagyobb panel formátumban is elérhető, ami más kollekcióknál nem megszokott. Éppen ez a kettős kialakítás az, amely lehetővé teszi egyazon minta kombinálását különböző méretű helyiségekben. Például míg a tágasabb nappaliba 1-lamellát, addig a kisebb gyerekszobákba a 3-lamellás formátumot választhatjuk ugyanabból a famintából. Amikor kinyitják a szobák közötti ajtót, színben passzoló padlót találnak, minden zavaró eltérés nélkül" - teszi hozzá Benkő Gábor, a KPP-től. És hogy az összhang valóban tökéletes legyen, minden padlónak megvan a saját szegélyléce, burkolatváltó profilja és lépcsőélvédője, így nem kell "hasonló" színű kiegészítők után járkálni.

A Beyond Retro kollekciót olyan belső terekbe tervezték, ahol a klasszikus részletek kacérkodnak az elmúlt évtizedek emlékeivel, de az összkép időtlen és modern dizájnt alkot. És hogyan látják a svéd Kährs tervezői az elmúlt évtizedek bútorai, dekorációi és színei által ihletett modern belső tereket? 

1920: Dekor Loft White

Felrázva, nem keverve: kombinálja a lágy vanília fagylalt színt szürke tónusokkal, de csak finoman vigye fel a színes pácot a padló felületére, hogy kiemelje a fa rusztikus jellegét annak minden "tökéletlenségével" együtt, ami az ultramatt lakknak is köszönhető. 

Loft white Kährs Beyond Retro

Nappaliba Loft white Kährs Beyond Retro

Étkezőbe Loft white Kährs Beyond Retro
 
1950: Frozen Hazelnut

Akárcsak egy kötött, elképesztően lágy kasmír sál, amely a kényelmes otthon érzését idézi elő. A finom pác kiemeli a fa természetes rusztikusságát ultra-matt lakkozott felületkezeléssel.  

Nappaliba Frozen Hazelnut Kährs Beyond Retro

Daybed Frozen Hazelnut Kährs Beyond Retro

Frozen Hazelnut Kährs Beyond Retro

1960: Dekor Charcoal Light

Forró csokoládéba mártott szárított mazsola. A sötétbarna pác a fa rusztikusságával kombinálva egyedi padlómintát hoz létre ultramatt lakkozott felülettel.

Charcoal Kährs Beyond Retro

Nappaliba Charcoal Kährs Beyond Retro

1960-1970: Dekor Urban Brown

Naplemente egy nagy városi parkban. A padló finom színezése, amelyben a fa csomói és repedései kiemelkednek, teljesen természetes, és meleg hangulatot teremtve ezzel a belső térben. Szintén ultra-matt lakkozott felülettel.

Urban Brown Kährs Beyond Retro

Nappaliba Urban Brown Kährs Beyond Retro

Étkezőbe Urban Brown Kährs Beyond Retro

1970: Dekor Pearl Grey

Kavargó víz csiszolta kavicsok. A szürke árnyalatra pácolás gyönyörű mintát hoz létre és kiemeli a fa rusztikus erezetét az ultramatt lakkozott felületnek köszönhetően. 

Konyhába lakkozott Pearl Grey Kährs Beyond Retro

Nappali padló Grey Kährs Beyond Retro

Pearl Grey Kährs Beyond Retro

1980: Dekor Frosted Oat

Idézze fel a deres learatott őszi gabonatáblákat - a fa rusztikussága ismét feltűnik a finom fehér és átlátszó pác alól, melynek természetes dizájnját az ultramatt lakkozott felületnek köszönheti. 

Frosted Oat étkezőbe Kährs Beyond Retro

Froasted Oat Kährs Beyond Retro

Nagyobb lapok Frosted Oat Kährs Beyond Retro

Az Önhöz legközelebbi értékesítési pontot itt találja. 

KPP Hungary Kft.

1036 Budapest, Bécsi út 52. II/4.

mobil: +36 / 30 / 385 5355
mobil: +36 / 30 / 385 5346
www.kpp.hu