A mai technológiai innovációk már azt is lehetővé teszik, hogy akár laminált padló kerüljön ezekbe a helyiségekbe. Így már egyáltalán nem ördögtől való gondolat, ha a padlóburkolat a konyhában, a fürdőszobában melegburkolatot jelent. Itt főleg a vinyl és a binyl padlókra gondolunk elsősorban, mert az utóbbi években ezek technológiai innováció a legbiztosabbak ezekben a helyiségekben.

Binyl padló

Már csak azért is, mert a konyha és a fürdőszoba az a két helyiség a lakásban, ahol fontos elvárás a vízzel szembeni ellenállóság. De a Padlófutár szerint nem csak erre kell figyelni, amikor ebbe a két helyiségbe szeretnénk megfelelő burkolatot választani! Főleg, ha a választás valóban a melegséget sugárzó melegburkolatra vagy a laminált padlók, SPC termékek világára esik. A konyhában például nagyon fontos a magas kopásállóság és karcállóság. Ráadásul minél vastagabb egy padló, annál jobb választásnak bizonyulhat. De a lényeg, hogy 7 mm vagy annál vékonyabb padlót NE válasszunk ebbe a helyiségbe!

A konyha és fürdőszoba esetében kiemelten fontos lesz a burkoló szakértelme. Ugyanis, az, hogy milyen minőségű a lerakás nagyban befolyásolja, meddig fogja bírni a laminált padló. Ha rosszul van lerakva, akkor például az illesztéseknél víz szivároghat be, ami tönkre teheti a padlót. Végül eljutottunk oda, hogy a terméket is jól kell kiválasztani.

Nem mindegy, hogy valami aquastopos, nedvességálló vagy vízálló!

Az aquastop típusú laminált padlókat eleve úgy tervezték, hogy jobban ellenálljanak a víznek és akár 48/72 órás védelmet is nyújthatnak a mindennapi kilöttyentett italok, lecseppent nedvesség vagy a háziállatok által okozott piszok ellen. Bár úgy tervezték, hogy jobban ellenálljon a nedvességnek, de azért nem hosszú távon vízállóak (egy csőtörés biztosan megviseli őket). Ennek ellenére az Aspen tölgy Synchro Super Natural Classic 8630 laminált padló 1clic2goPure+ klikkrendszerrel kifejezetten szép. 

Vízálló laminált padló

A MO.RE (moisture resistance) technológiának köszönhetően a laminált padlók nedvességállóak. Praktikusabb és ellenállóbb felhasználást biztosítanak a mindennapos használat során. Az Atlantic nedvességálló laminált padlók termékcsaládjai akár 48 órás védelmet is nyújthatnak a padlót ért, enyhe vízkár ellen. 12 mm-es vastagságával nekünk a Krono Original Atlantic K336 Iceberg Oak az egyik legszebb. 

Iceberg laminált padló

A vízállóság a binyl padlók legnagyobb előnye.

Az O.R.C.A technológia – Organic Rigid Coreboard Antistatic – egy hordozóréteg, ami a laminált padlóra kerül. A binyl padló előállítása során több mint 90%-ban faalapanyagot használnak, de emellett az összetevők között megtalálható egy speciális szerves ragasztó is, ennek az eredménye, hogy egy olyan hordozóréteg van a padlón, amely teljes egészében szerves és vízálló. Mivel a vízálló padlóburkolatok iránt egyre nagyobb a kereslet, nagyon nagy előny, hogy ez a technológia ötvözi a természetes alapanyagú laminált padlók és a hagyományos vízálló padlóburkolatok legjobb tulajdonságait. Ráadásul a Padlófutár binyl padlói 33/AC5 osztályúak, ami azt jelenti, hogy a termék fokozott kereskedelmi használat és igénybe vétel esetén is megállja a helyét. 8 mm-es vastagságával és AC5 kopásállósági besorolása pedig mindenkit biztosít arról, hogy különösen ellenálló. Raktáron nagyobb mennyiségben például a Krono Organic Binyl PRO 1531/K395 Tornado Oak vízálló laminált padló biztosan van.

Nedvességálló laminált padló

Az elmúlt évek lamináltpadló-piaca jelentős innovációs átalakuláson ment keresztül. Egyre népszerűbbek lettek a vízálló padlók. A vásárlók kényelmi és minőségbeli elvárásaira adott válasz a megnövekedett vízállósági követelményeknek megfelelő úgynevezett 1c2gPure+ illesztési profil. Ez a fejlesztés a lehető legbiztosabb megoldást nyújtja jelenleg a nedvesség behatolásával szemben.

Ha kérdése van, keresse a Padlófutár munkatársait! Egyesítse a természetes alapanyagú padlók és a hagyományos vízálló padlóburkolatok legjobb tulajdonságait!

Logo padlófutár

Ha fontos a minőség és számít az ár – Padlófutár!

1147 Budapest, Telepes u. 90. Térképen
 Mobil: +36 70 376 1597
 office@padlofutar.hu

www.padlofutar.hu

A szöveg a Lakberinfo lakberendezési magazin számára íródott. Felhasználása, átvétele sem részben, sem egészében, semmilyen módon nem engedélyezett és szerzői jogi következményeket von maga után.