Cementlap padló és konyhafal burkolat

Elsődleges cél a praktikus kialakítás az optimális és ergonomikus használhatóság. Másodlagos célunk mindennek az esztétikus megjelenítése. A konyha padlójának burkolásán túl a konyhabútorok alsó és felső szekrényei vagy polcai közötti szabad falfelületeket szintén burkolnunk kell. Ennek a szép megjelenésen túl praktikus okai vannak, hiszen a napi főzés és konyhai tevékenységek esetén a felfröccsenő folyadékoktól és szennyeződésektől kell óvnunk a munkapult feletti részt.

Ennek a körülbelül 60 cm magas és egyedi hosszúságú területének számos burkolási formája létezik, azonban ezek között mégis a legjobban a falicsempék, cementlapok és a dekorburkolatok terjedtek el. Nagyon fontos, hogy a burkolandó felületek felmérésekor 10-15%-kal többet számoljunk, mert minden esetben keletkezik vágási hulladék a lapok illesztésekor.

Konyha hátfal burkolat patchwork mintában

Modern konyha és vintage konyhafal burkolat

Cementlap konyhafal burkolat

Az AC Design burkolatkereskedés komoly tapasztalatokkal rendelkezik a konyha hátfal burkolatok terén, vásárlóikat nemzetközi szinten is jegyzett burkolatgyártók termékeivel szolgálják ki. Cikkünkben olyan burkolatokat szeretnénk bemutatni, melyek az AC Design több mint 500 m2-es raktáráruházából rendelési idő és várakozás nélkül beszerezhetőek. Nézzük melyek azok a burkolat típusok, amik legalkalmasabbak konyhafalak igényes és esztétikus burkolására.

Legelterjedtebb a most rendkívül divatos metró csempe használata. Fózolt, vagy fozólatlan kivitelben, matt vagy fényes felülettel számos színben és méretben kapható. Viszonylag kis méretének köszönhetően könnyen lehet vele dolgozni. Szép mutat a konyha melletti falfelületek is, ott érdemes záróelemekkel zárni a sorokat. Legelterjedtebb a fehér szín, azonban ma már rendkívül sokféle színben kapható és sok helyen a kevert színes alkalmazással is találkozunk.

Modern mintás padlólap és hozzá illő konyhahátfal

Cementlap mintás konyhai burkolat

A cementlapok egy évtizede tartó virágázása töretlen, a jellemzően 20x20 cm-es forma szintén kedvező a 60 cm-es magasság burkolására. A klasszikus és modern minták, a színre hangolt vegyes mintájú változatok rendkívüli dekorációs értékkel bírnak a homogén konyhabútor lapok között. A gépi gyártású lapok ellenállóak, és semmilyen utólagos felületkezelést nem igényelnek, tartósak és fagyálló kivitelű extra erős változatok is kaphatóak. A centrális, florális mintákon túl a klasszikus cementlap mintavilág is visszatért helyenként marokkói jegyekkel. Életet visznek a térbe, rejtett led fényekkel megvilágítva pedig páratlan esztétikai élményt nyújtanak. Kreatív megoldás az, amikor a konyha padlóburkolata is cementlap és ez a minta folytatódik a konyhafalon.

Cementlap padlólap és konyhafal egyforma burkolat

45 fokos metró csempe burkolás konyhában

Fehér fózolt konyhafal burkolat

Szürke mintás konyhafal burkolat metró csempe

Márvány mintás padlólap és konyhafal

Cementlappal kombinált falicsempe dekorburkolat

Klasszikus falicsempe konyhai burkolat

Klasszikus konyha fehér metró csempével

A falicsempék világa szintén nagyon izgalmas. A kisebb méretnek köszönhetően könnyű a burkolásuk. Kivitelük lehet vintage, kézzel festett csempe hatású, rusztikus megjelenésű. Szintén nagyon széles választékot képvisel az AC Design a legújabb modern geometrikus mintájú változatokból. Mintás és egyszínű változatok egyaránt beszerezhetőek, sőt ezek kombinált kialakítása is gyakori. Meg kell említenünk azokat a megoldásokat, ahol nagy méretű, 60x60-as vagy 30x60-as méretű mintás lapjaink kerülnek installálásra kevés illesztés, illetve fuga használatával.

Jól kiválasztott konyhafal burkolatokkal garantáltan egyedi, színes, hívogató hangulatot teremthetünk a talán legforgalmasabb helyiségünkben. Az AC Design szentendrei bemutatóterme és óriási raktárkészlete fel van készülve a sok ötlettel felvértezett burkolatvásárlók fogadására.

AC Design - Különleges burkolatok

www.acdesign.hu

Telefon: +36 70 3688 300 vagy +36 20 9577 682 

E-mail: antikcentrum@antikcentrum.hu

AC Design logo