A Padlófutár szerint már akkor is többféle trendről beszélünk, ha a legalapvetőbb paramétert a színt vesszük vizsgálat alá. 2023-ban és valószínűleg még 2024-ben is divat lesz a szürke, ami klasszikus és időtlen. A szürke és a szürke árnyalatai azért is népszerűek, mert elegáns és modern megjelenést biztosít. A világosszürke árnyalatok modern és levegős érzetet biztosítanak, míg a sötétebb színtónusok mélységet és kifinomultságot adnak. A szürke laminált padló számos belső stílust egészít ki, a minimalistától az ipariig vagy akár a skandinávig.

Anyagában mintás padló
Krono Original Impressions K035 Crosstown Traffic kőhatású laminált padló

Átlósan rakott vinyl padlóKrono Original Super Natural K407 Ashenwood Oak laminált padló

Nem kétséges, hogy divatja van a természetes és meleg tölgy tónusoknak. Ebben az esetben is egyfajta időtlen szépségről beszélhetünk. A világostól a közép- és sötét árnyalatig terjedő tölgy tónusok meleg és hívogató hangulatot biztosítanak minden helyiségben. A tölgy laminált padló kiválóan illeszkedik a klasszikus, hagyományos, rusztikus vagy parasztház stílusú belső terekhez, és természetes légkört visz térbe.

Laminált padló trendek
Rocko Vinyl padló R149 Brown Marten

Sötét fa színű burkolatKrono Original Atlantic 8168 Tobacco Oak nedvességálló laminált padló

Világos padló trendek
Krono Original Super Natural K484 Misty Sterling Oak nedvességálló laminált padló

Elegáns sötétdió-árnyalatok A dió laminált padló fényűző és kifinomult megjelenést kölcsönöz a tereknek. Gazdag, sötétbarna árnyalatai mélységet és melegséget nyújtanak. Tökéletesen működik formális lakóterekben vagy olyan helyiségekben, amelyek egy kis eleganciát igényelnek.

A világos színű fa is egyre nagyobb kedvenc, mert bár klasszikusnak tűnik, mégis modern csavart kínál. Nem csak feldobja a szoba hangulatát, hanem tisztábbnak is tűnik a tér. A világos faszín gyakorlatilag minden helyiséghez jól passzol. A világos padló, természetes és sötét színekkel jól mutat, bár a legtöbben mégis inkább világos színekkel párosítják a légies megjelenés érdekében.

Világos színű laminált padlóKrono Binyl PRO 1514 Svalbard Oak vízálló laminált padló

A Padlófutár munkatársai, a laminált padlók szakértőiként általában azt javasolják, hogy 

a trendek mellett mindenki vegye figyelembe a helyiség funkcióját, annak igénybevételét, az általános tervezési sémákat, a bútorokat, a világítást és a személyes preferenciákat, amikor kiválasztja a laminált padló színét. A leggyakoribb hibát a nem megfelelő helységbe nem megfelelő kopásállóságú padló választása jelenti.

A laminált padló trendek idén és jövőre is a tartósabb, természetesebb formatervezés felé hajlanak. Ezek azt is magukba foglalják, hogy milyen fontossá vált a fenntarthatóság, a környezetbarát technológia és az élethosszig tartó teljesítményre való törekvés. A dizájn tekintetében is nagyon közel maradt a trend az eredeti famintához, vagy a kő- és fémhatású realisztikus felülethez.

Selyemfényű fekete padlóAutentikus, könnyed, barátságos és friss dekorációk, természetes matt textúra és harmonikus megjelenés az elvárás. De ettől még – mint már korábban említettük – menő a tölgy. Az úgynevezett szőke, natúr barna, fehérített tölgy színek és a természetes melegséget sugárzók a legkedveltebbek. A cél nyugodtabb és harmonikusabb dekorok létrehozása a világos, tiszta természetes tónusoktól a szerecsendióbarna tónusokig. A Padlófutár kollégái azonban úgy vélik, hogy a 2024-es trendek tartogathatnak majd néhány meglepetést.

A halszálkás minták vagy lerakási stílus továbbra is népszerűek a piacon. Ezenkívül divatosabbá váltak a szélesebb formátumok is, mivel segítik a belső terek nyugodtabb megjelenését és a kevesebb illesztést. A jelenlegi trendek tükrözik a fogyasztók azon vágyát, hogy olyan menedéket teremtsenek otthonukban, ahol biztonságban érzik magukat a külső "agressziókkal" szemben.

Az egyik legmarkánsabb trend a laminált padlók piacán az innováció.

Legyen szó zajcsökkentésről, vízállóságról vagy fenntarthatóságról, a laminált padlógyártók és a Padlófutár termékei élen járnak a minőségi laminált padlók állandó fejlesztésében. Egyre több vízálló termék kerül a kínálatba. A cél, megfelelni annak a vásárlói elvárásnak, hogy egyre több fát építsenek be olyan helyiségekbe, ahol korábban nem használtak laminált padlót.

Fa mintás padló trendKorner Floor SPC Light Oak 501629 vízálló padló

Természetesen vannak még olyanok, akik abban hisznek, hogy a többfunkciós helyiségek speciális burkolóanyagokat igényelnek, így a tervezők több burkolat kombinációját választják ki. (Laminált padló és kerámia vagy kőporcelán párosa). A több anyag kombinációjának segítségével fel lehet osztani az egybefüggő tereket a konyha és az étkező esetében. Na de, ezt ma már kétféle laminált padlóval is meg lehet oldani. Ráadásul kifejezetten csempehatásúak is vannak már.

Ezért lett divat a sötét és világos színek kombinációja, ahol a tervezők akár 3-4 színt is kombinálnak. De nemcsak színeket, hanem méreteket is trendi kombinálni. A Padlófutár kínálatában is vannak olyan színek és mintázatok, ahol egy színben, de különböző méretben hoznak forgalomba laminált kollekciókat. Ilyenek a széles és keskeny változatú laminált padlók.

Az innovációs trend fejlődésének egyik legnagyobb eredménye a kisállat- és gyerekbarát laminált padló.

A fenti vízálló laminált padlóhoz hasonlóan az állat- és gyerekbarát padló is ellenáll a sérüléseknek és több évig kitart. Rendkívül funkcionális és segít abban, hogy se a gyerekek, se a kisállatok ne tehessenek karcolással vagy egyéb módon kárt a laminált padlóban. A Covid-19 világjárvány is megváltoztatta, hogy hogyan látjuk otthonunkat. Mára az otthonunk sok esetben a munka, a tanulás színhelye és az a tér, ahol életünk legtöbb idejét töltjük. A Padlófutár termékei szépséget és higiéniát visznek a térbe.

A közegészségügyi és bakteriális fertőzésekkel kapcsolatos növekvő tudatosság olyan termékek gyártását eredményezte, amelyeket tesztelnek és tanúsítanak. A Padlófutár által forgalmazott legtöbb termék magas minőséget és biztonságot nyújt, meghaladja az ISO 22196:2011 nemzetközi szabványt, amely a felület antibakteriális hatékonyságát és a baktériumok számának csökkentését méri 24 órán keresztül. 2 baktériumfajon (Staphylococcus aureus és Escherichia coli) végzett vizsgálatok és eredményeik igazolják, hogy termékanyagok felülete képes a mikroorganizmusok szaporodását gátolni. Persze ez nem jelenti, hogy nem kell takarítanunk többet.

Ha laminált padlót szeretne beépíteni otthonába, válasszon olyan anyagot, amely divatos, vonzó és tartós! Ha segítségre van szüksége, akkor keresse a Padlófutár munkatársait és kérjen tanácsot! Ők megkönnyítik a vonzó és tartós laminált padló kiválasztását, az ár pedig alapból sokkal kedvezőbb, mint más cégeknél.

Felejtse el a stresszt, ha fontos a minőség és az ár, akkor Önnek is ott a Padlófutár! Rengeteg időt, energiát és pénzt takaríthat meg a felújítási, lakberendezési projektek során!

Logo padlófutár

Ha fontos a minőség és számít az ár – Padlófutár!

1147 Budapest, Telepes u. 90. Térképen
 Mobil: +36 70 376 1597
 office@padlofutar.hu

www.padlofutar.hu

A szöveg a Lakberinfo lakberendezési magazin számára íródott. Felhasználása, átvétele sem részben, sem egészében, semmilyen módon nem engedélyezett és szerzői jogi következményeket von maga után.